ພິມ
ໝວດ: ຮູ້ໄວ້ໄດ້ປະໂຫຍດ
ກົດເບິ່ງ: 283

ໝາກແຕງ​​ໝາກ​ອ່ອນ​ຂອງມັນ​ອຸດົມ​ໄປ​ດ້ວຍ​ສານ​ອາຫານ​ຫຼາກ​ຫຼາຍ​ຊະນິດ​ນຳກັນ​ເຊັ່ນ: ທາດ​ຟອດ​ຟໍ​ຣັດ​ ແຄລ​ຊຽມ​ ແລະ ​ຍັງມີ​ວິ​ຕາ​ມິນ​ຕ່າງ​ໆ​ ສູງ​ກວ່າ​ໝາກ​ສຸກ​ອີກ​ດ້ວຍ

ສັບ​ພະຄຸນຂອງ​ໝາກແຕງ​

1. ໝາກແຕງ​​ມີ​ວິ​ຕາ​ມິນ​ເອ​ສູງ​ຫລາຍ​
2. ໃຊ້​ຮັບປະທານ​ແກ້ຫິວນ້ຳ
3. ໃຊ້​ຂັບ​ຍ່ຽວ​
4. ໃຊ້​ບຳ​ລຸງ​ທາດ​
5. ບຳ​ລຸງ​ຫົວ​ໃຈ​
6. ໝາກແຕງ​ມີ​ສ່ວນ​ຊ່ວຍ​ບຳ​ຣຸງ​ສະຫມອງ​
7. ສາມາດ​ບັນ​ເທົາ​ອາການ​ໄອ​ຈາກ​ພະຍາດ​ປອດ​
8. ປ້ອງ​ກັນ​ພະຍາດ​ວັນ​ນະໂລກ
9. ແກ້​ພະຍາດ​ທາງເດີນ​ປັດສະວະ​ອັກ​ເສບ​
10. ປ້ອງ​ກັນ​ພະຍາດ​ເສັ້ນ​ເລືອດ​ຝອຍ​ຜ່ອຍ​ບາງ​ທີ່​ມາ​ຂອງ​ສາ​ເຫດ​​ອາການ​ເລືອດ​ດັງອອກ​

ການ​ຮັບປະທານ​ໝາກແຕງ​

ນິຍົມ​ນຳ​ໜ່ວຍ​ອ່ອນ​​ນຳ​ມາ​ລ້າງ​ໃຫ້​ສະ​ອາດ​ປອກ​ເປືອກ​ຮັບປະທານ​ກັບ​ແຈ່ວຊະນິດ​ຕ່າງ​ໆ ​ຫລື​ ອາດ​ນຳ​ມາ​​ເຮັດ​ເປັນ​ຢຳ​ ຫລື​ຕຳສົ້ມໝາກແຕງ​​ກໍ​ໄດ້​ໝາກແຕງ​ສາມາດ​ຮັບປະທານ​ໄດ້​ທັງ​ໜ່ວຍ​ອ່ອນ​ໃນ​ຮູບ​ແບບຂອງ​ຜັກ​ ຫລື​ລໍຖ້າ​ໃຫ້ໃຫຍ່ແລ້ວນຳມາ​ຮັບປະທານ​ໃນ​ຮູບ​ຫມາກໄມ້​ ຫລື ​ເຂົ້າໜົມ​ຫວານ​ເຊັ່ນ​: ລອຍໝາກແຕງ ຫຼື ກະທິໝາກແຕງ ​ ເປັນ​ຕົ້ນ​

ຂໍ້ມູນຈາກ: beautyfulllao1.blogspot.com